Partnereivel közös standot állított az iskola az OMÉK-en, ami az igazgató szerint nem csak a kapcsolatépítés, hanem a beiskolázás miatt is fontos. Több cég is jelentkezett, hogy támogatná az intézményt.

Nagy Szabolcs – Makó

– Rengeteg névjegykártyát kaptam, akiket majd fel kell hívnom – összegezte a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron szerzett tapasztalatokat Horváth Zoltán. A Galamb igazgatójától megtudtuk, a kiállításnak köszönhetően sokan biztosították támogatásukról az iskolát. Több cég jelezte azt is, hogy akár anyagilag is segítenének, és meglátogatnák az intézményt is.

– Szeretnének eljönni, előadásokat tartani, felmérni, hogy a tanítványaink közül kik lennének alkalmasak náluk dolgozni. Nagyon jó tapasztalat volt számunkra az OMÉK, mert be tudjuk mutatni, hogy a diákjaink mire képesek, a munkavállalói és munkaadói oldalt közelíteni tudjuk egymáshoz. Illetve olyan visszajelzéseket kapunk, hogy mit tudunk javítani, hogy jobb és felkészültebb munkavállalókat képezzünk – mondja az igazgató.

A kiállításon való részvétel akár beiskolázási szempontból is jól jöhet, teszi hozzá Horváth Zoltán, hiszen már most is van itt tanuló diák Pest megyéből. Az iskola hat partnerrel közösen vett részt az OMÉK-en, akik közül a Bay Zoltán Biotechnológiai Intézettel, a Zöldségcentrummal, és a Lavina Alapítvánnyal már most is van futó program, vagy épp közösen benyújtott pályázat.

A standot a Galambosok saját terv alapján maguk készítették, az érdeklődőknek pedig saját almát, lekvárt ajándékoztak, de osztogattak az iskola diákjai által mikroszaporított fát is. Ez utóbbit egy kis kémcsőben helyezték el, amelynek dobozán az intézmény elérhetőségei is rajta vannak.

 

Fotók: Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest