Szeptember 22-én és 23-án rendezte meg a Belügyminisztérium a III. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást, Budapesten, a Vajdahunyad várában. Az eseményen Csongrád megyét Apátfalva, Maroslele, Székkutas és Szentes képviselte.

MH

A Belügyminisztérium harmadik alkalommal szervezte meg az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást Budapesten. A rendezvényen 115 közfoglalkoztató és 17 szociális szövetkezet mutatta be közfoglalkoztatási programjait, illetve a programok keretében előállított terményeit, termékeit.

A már hagyománynak számító rendezvényre Csongrád megyéből Apátfalvát, Maroslelét, Székkutast és Szentest érte a megtisztelő feladat, hogy képviselhette a megyét. Apátfalva nem csak a közfoglalkoztatás terén, hanem a kulturális programban is részt vett.

Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármestertől megtudtuk, hogy az eső ellenére hatalmas sikere volt a Mátó Mátyás által vezényelt Borbély András Bandnek, valamint a Tini Majorette Csoportnak is, akiket Mátó Mátyásné készített fel.

Maroslele már második alkalommal kapott meghívást a neves rendezvényre. Schulcz Katalin főtanácsostól megtudtuk, a település a Start-munkaprogram keretében termelt mezőgazdasági termékeivel képviseltette magát: többek között zöldségeket (fok- és vöröshagymát, tököt), hidegen sajtolt olajakat (tökmag-, napraforgó-, dió-, lenmag-, mákolajat, stb.), diókrémet, tökmagkrémet és liszteket mutattak be a Vajdahunyad várban megrendezett rendezvényen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest