Egy Rába Heros R16 Aquadux-4000 típusú gépjárműfecskendőt vehetett át a Makói Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság hétfő délelőtt. Az országban több település parancsoksága is kapott ilyen járművet.

Gajáta Fanni – Makó

1998, 1999, 2004 és 2009 után ismét új gépjármű érkezett a Makói Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksághoz. A Rába Heros R16 Aquadux-4000 gépjárműfecskendő a Belügyminisztérium segítségével került a városhoz, s a megyében még Szentes kapott ugyanilyen típusú és felszereltségű gépet. A gépjárműfecskendőt Balogh Róbert tűzoltó alezredes, a tűzoltósági tanácsos parancsnoka mutatja be:

A városvezetés 500 ezer forintos támogatást ajánlott a makói tűzoltó parancsnokságnak, amelyből szakfelszerelést tudtak vásárolni. Balogh Róbert hozzátette, a gépjárműfecskendő kezelését már elsajátították, s folyamatos képzéssel szeretnék munkájukat minél hatékonyabban, biztonságosabban végezni. A régi járművet, amelyet lecseréltek, várhatóan egy felújítás után újra szolgálatba helyezhetik.

Galéria:

Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, főtanácsos és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is részt vett az átadó ünnepségen. Beszédében kiemelte a makói tűzoltók hatékonyságát, illetve precizitásukat is: 2012 óta az éves rangsorolásában mindig a makóiak az elsők.

Farkas Éva Erzsébet polgármester is méltatta a makói hivatásos tűzoltókat. Továbbá elmondta, megállapodást kötöttek a Hagymatikum Gyógyfürdővel közösen, így a feltöltődni vágyó tűzoltók ingyen látogathatják a fürdőt, s már vizsgálják, hogy milyen lehetőségeket tudnak nyújtani a családjainak is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest