Molnárné Gardi Katalint hatszáz ajánlottból választotta be a zsűri a döntőbe. Az altatásokat végző szakasszisztensre az Egészségügyi szakdolgozó kategóriában lehet szavazni.

Nagy Szabolcs – Makó

– Február környékén felhívott egy földeáki volt páciensem azzal, hogy szeretne jelölni erre a díjra, beleegyezem-e. Nagyon meglepődtem. – mondja Molnárné Gardi Katalin, akinél a makói kórházban, éppen ügyelet közben jártunk.

Annak aki jelölte őt a Richter Aranyanyu díjára korábban császármetszése volt, és azt mondta Katalinnak hatalmas szerepe volt abban, hogy életének legboldogabb pillanatát félelem nélkül tudta megélni. Az aneszteziológus szakasszisztens, bár mint mondja „nem szereplést szerető ember”, de úgy volt vele, ha egy korábbi páciense időt szakít rá, hogy írjon róla a jelöléshez, arra nem mondhat nemet.

– A családban nem dolgozik senki egészségügyi területen, én kakukktojás vagyok, de egyáltalán nem bántam meg hogy ezt választottam. Minden nap örömmel végzem a munkámat, és azt csinálom, amit szeretek, a betegekkel való törődést, segítségnyújtást – beszél a mindennapokról Molnárné Gardi Katalin.

A tősgyökeres földeáki asszony büszke a településére, és arra, hogy egy kis faluból idáig eljutott. A makói kórházban 34 éve dolgozik, ez volt az első munkahelye, reméli az utolsó is. Amikor megkérdeztük tőle, milyen tanácsot adna annak, aki az egészségügyi pályát választja, azt mondja olyan válassza ezt a szakmát, akiben van elég empátia, betegszeretet, mert anélkül nem megy.

Emellett persze kell egy olyan család is, aki elfogadja, hogy sok hétvégét és ünnepnapot egy családtag nélkül töltenek, ahogyan ez Katalinéknál is sokszor előfordul. Ezért ő nagyon hálás a családjának, hogy soha nem mondták neki azt, hogy ne csinálja tovább.

A Richter Aranyanyu díj célja egyébként a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Olyanoknak ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást elindítana, ezért köztünk élő hősnőket keresünk, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

Szavazatát bárki leadhatja a makói kórház aneszteziológus szakasszisztensére az http://aranyanyu.hu/dij oldalon. Ehhez mindössze egy e-mail cím szükséges, ám figyelem, a szavazat csak akkor lesz érvényes, ha az e-mailben kapott linkre is kattintanak!

A jelöléshez egy kisfilm is készült, ezt itt nézhetik meg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest