Akár a 8,5 milliárdos, akár a kisebb 3,5 milliárdos bővítést szavazza meg majd a képviselő-testület, mindenképpen két tanuszodája lesz Makónak. Vagy a fürdőbővítéssel épül egy Makovecz-féle, vagy járási központként kap egy kisebbet, amolyan állami tucatterv alapján.

Korom András – Makó

Ha a 8,5 milliárdos Hagymatikum bővítés mellett dönt pénteki rendkívüli ülésén a makói képviselő-testület, akkor annak egyik része lesz egy fedett tanuszoda építése, a Makona Iroda tervei alapján. Ha a testület a 3,5 milliárdos bővítési terv mellett teszi le a voksát, akkor a fürdőt tanuszoda nélkül bővítik.

De mivel Makó járási központ, s minden járási központban építenek tanuszodát, így mégis lesz egy új tanuszoda, igaz, csak egy olyan, melyet típusterv alapján építenek meg majd.

Lázár János, a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen azt mondta, hogy bár a kormány mindkét fürdőbővítés költségét állja, szerencsésnek tartaná, ha kombinálni lehetne a járási központnak járó tanuszodát a makoveczivel. S ha a makóiak az utóbbi mellett döntenek, akkor a kormány hajlandó lenne az új tanuszoda várható veszteségét átvállalni a várostól. Nehogy Makó ismét olyan adósságcsapdába kerüljön, melytől az adósságkonszolidáció idején épp a kormány mentette meg.

Mindkét esetben megmarad azonban a jelenlegi, Makovecz Imre által tervezett tanuszoda. Azaz két tanuszoda is lesz a városban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest