Kék hírek Ország-világ Térség

Ékszertolvajokat keresnek a rendőrök

A lakosság segítségét kéri a rendőrség annak a két férfinak azonosításában, akik az egyik szegedi bevásárlóközpont ékszerüzletéből több aranyékszert tulajdonítottak el.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.
A két, feltételezhetően külföldi férfi  szeptember 21-én 16 és 17 óra között a szegedi Auchan Bevásárlóközpontban található ékszerüzletbe ment be, ahol az eladó figyelmét elterelve több aranyékszert tulajdonított el.
Az egyik férfi 55 év körüli, körülbelül 160 centiméter magas, zömök testalkatú, rövid, sötét hajú. Orra nagy és ívelt, bőre ráncos, szeme szintén sötét. Fekete bőrkabátot, és világos, okker színű nadrágot viselt.
Társa 30-35 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú. Rövid, göndör hajú, barna szemű. Sötét színű kabátot viselt, világos farmernadrággal. Viselkedése rendkívül közvetlen volt.
A férfiak angolul és románul vagy arabul beszélgettek.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható férfiakat felismeri, vagy tartózkodási helyükkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22.). A névtelenség megőrzése mellett telefonon bejelentés tehető a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-62/562-400-as hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.