Hírek Makó Sport színes

Mintegy százan aerobikoztak a fitt napon Makón

Az európai sporthéthez csatlakozott a város, az ingyenes rendezvényre mindössze egy polifoam matracot és törölközőt kellett hozni. Három órát izzadtak végig a résztvevők.

Nagy Szabolcs – Makó

– Egy héten háromszor, 20-30 perces mozgással, megfelelő táplálkozás mellett már fitten tudja tartani magát valaki – mondja Fekete Tímea makói aerobik edző. Így, ha valakinek kevés ideje van munka mellett, akkor is egészséges tud maradni.

Tímea már több mint tíz éve aerobikozik, négy éve edzőként is tevékenykedve. A Makói Ősz Fitt Napra körülbelül háromnegyed órás alakformáló edzést tartott kolléganőjével a sportcsarnokban.

– Amivel most készültünk, az egy egész testet átmozgató edzés, olyan gyakorlatokat állítottunk össze, amelyek könnyen követhetők, de azért megizzasztanak mindenkit. Csak a saját testünket veszi igénybe, nem kellenek hozzá eszközök – teszi hozzá Kis-Jakabné Dr. Szedoglavits Jolán.

A fitt nap Makón az európai sporthéthez kapcsolódott, amit idén szeptember 23.-30. között tartanak az országok, köztük Magyarország is.

– Arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak, és ezt később is tartsák meg. Ez az Európai Bizottság kezdeményezése, ami 2015-ben indult. Idén Csongrád megyében mintegy 30 hasonló esemény lesz ennek keretén belül, mint ez a makói – tudtuk meg Süli Andrástól, a Csongrád Megyei Szabadidő és Sportszövetség elnökétől.

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban egymás után három órán is részt lehetett venni, Béres Réka, Béres Alexandra testvére is eljött Makóra, aki már több mint 17 éve oktat aerobikot.

– Én most zsírégető edzést fogok tartani. Minden nő örül annak, ha szép alakja van, ez a legegyszerűbb módja. Nem csak fiataloknak szól ez a sport, én rendszeresen szoktam 60 felettieknek is edzést tartani. Viszont elsősorban nőknek szól, a férfiaknak más a testfelépítésük, számukra ez fájdalmasabb – mondja mosolyogva Réka.

A fitt napon külön gyerekeknek szóló program is akadt, a különböző játékos feladatok végrehajtását a kicsik is nagyon élvezték.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.