Makó színes

Amerikai videós inspirálta a makói Pétert

Hupuczi Péter néhány éve költözött vissza Angliából Magyarországra. A designerként tevékenykedő makói férfi nemrég a vloggerkedésbe is belekezdett: van, aki idegenkedve fogadja, de megesett, hogy más is szerepelni szeretne Peti videóiban.

Gajáta Fanni – Makó

A new yorki Casey Neistat videós ihlette meg a makói Hupuczi Pétert a videózás terén. Peti nemrég költözött vissza Makóra, előtte Angliában élt párjával. Ahogy ő fogalmazott, kint csak a munkának éltek, most pedig a családnak is. Jelenleg designerként, weblapkészítőként dolgozik, amelyet a világ bármely pontjáról megoldja az internetnek köszönhetően.

– Mint ahogy minden videós, én is bújtam a Youtube-ot, és akkor találtam rá egy new yorki srácra, aki egy nagyon híres vlogger. Nemcsak vlogokat, hanem mindenféle filmeket vagy reklámfilmeket is készít. Elég híres a filmes körökben. Elkezdtem nézni a videóit és úgy döntöttem, én is szeretnék vlogolni. Azért, mert szeretem is csinálni és régebben is gondolkoztam rajta, csak nem voltam elég bátor, hogy nekivágjak – fogalmazott Peti.

Az első videóját tavaly készítette és töltötte fel a Youtube-ra, amelyben a mindennapjait mutatta be – ugyanis erről szól a vlogolás. A vlog egy mozaik szó, a videó és a blog szóból. Az egykori internetes blogok nagyot fejlődtek, ugyanis most már inkább videó formájában nyilvánulnak meg az egykori bloggerek.

Nemcsak a mindennapokat mutatja be a makói videós, hanem a nyaralásokat is. Így a megszokott utazáshoz szükséges dolgok mellett a videózáshoz nélkülözhetetlen kellékeket is bepakolják a csomagok közé. Peti hozzátette, ha látnivalót vagy valami érdekeset lát, lekamerázza. A legmesszebbi helyszín, ahonnan videót készített Albánia volt.

Peti a videózással kapcsolatban hideget és meleget is kapott. Elmondta, volt, aki bolondnak nézte, mert magában beszélt, de olyan is megesett, aki odament hozzá, mert benne szeretett volna lenni a videóban. Egy nézőtől egy drónt is kapott, amellyel akár 500 méterig tud felrepülni, de 120 méterről szokta használni a videós.

S hogy mik Péter a céljai? Hallgassa meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.