Kék hírek Makó

Ütötte-verte majd kirabolta élettársát a makói férfi

Márciusban és áprilisban is ütötte-verte élettársát egy makói férfi, aki azzal is megfenyegette, hogy felgyújt mindent a házban, majd kirabolta az élettársát. A lányát azzal fenyegette meg, hogy inzulint szúr bele. A kép illusztráció.

MH-Makó

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak az előzetes letartóztatását, aki hosszú időn keresztül erőszakoskodott élettársával és még ki is rabolta.

A gyanú szerint a férfi idén márciusban makói ingatlanukban mellkason rúgta, arcon ütötte, illetőleg a haját tépte élettársának, amit a következő hónapban meg is ismételt. A fentieket követően a férfi a közös ingatlanukban azt követelte a sértettől, hogy öntse ki a táskája tartalmát, ellenkező esetben felgyújt mindent a házban, majd az élettársát megpofozta, hajánál fogva rángatta és azt követelte, hogy adja oda neki a pénzét. Miután a sértett ellenállni már nem tudott, eltulajdonított a nő táskájából 100 ezer forintot. Mindezeken túlmenően idén nyáron közös makói ingatlanukban ismételten pénzt követelt a nőtől, majd a sértettet megpofozta, egy csavarhúzót tartva a szívéhez közölte vele, hogy mindenféleképpen meg kell halnia. Miután a sértett ellenállása megszűnt, további 30 ezer forintot vett el tőle a gyanúsított.
Gyanúsított idén augusztus 6-án a külföldön tartózkodó élettársa lányát kereste fel, megfenyegette fel azzal, hogy ha nem hívja fel az édesanyját, akkor inzulint szúr bele. Az így létrejött telefonos kapcsolat során a gyanúsított megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha nem küld haza pénzt, akkor megöli őket.

Mindezeken túlmenően a gyanúsított e hét keddjén és szerdáján két személygépkocsit tört fel Makó belterületén, amelyekből fokhagymát, fúrógépet, szerszámokat tulajdonított el mintegy 250 ezer forint értékben.
A többrendbeli rablás bűntette, kapcsolati erőszak bűntette, valamint zsarolás bűntette és lopás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye, továbbá az eljárás meghiúsításának veszélye, illetőleg a szökés elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottal szemben mind a Makói Rendőrkapitányságon, mind pedig a Makói Járási Ügyészségen további büntetőeljárások vannak folyamatban.

One Response

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.