Hírek Makó

Gyorsbüfé mellé tolta valaki a Hunyadi utcai kukákat

Kikerült a Kálvin utcára azt a három kuka, amely amúgy a Hunyadi utcai lakóházakhoz tartozik. A városvezetés úgy szeretné a problémát megoldani, hogy növelik a hulladékgyűjtő edények számát és két helyre helyezik el őket.

Gajáta Fanni – Makó

Dr. Soós Klára háziorvos hívta fel a figyelmünket, hogy a Kálvin utcára kerültek ki azok a kukák, amelyek a Hunyadi utca 20., 20/B., 22., 22/B. és  24. szám alatti lakóházakhoz tartoznak. Mintegy 75 lakáshoz tartozik három hulladékgyűjtő edény, amelyek most kikerültek a Kálvin utcára.

A háziorvos elmondta, közel 4 évtizedig voltak az edények a megszokott helyen, azonban az egyik lakó az éj leple alatt fogta azokat, és áttolta az egyik gyorsbüfé közelébe – a szemetesek helyén jelenleg parkolni lehet. Közel másfél hete állnak a kukák a Kálvin utca felől.

– A hét elején felhívtam dr. Bugyi Györgyit is, a Makói, Hódmezővásárhelyi Kistérségi Népegészségügyi Intézet illetékesét, mert ez egyáltalán nem jó, hogy ilyen közel vannak a kukák ahhoz a büféhez – mondta a háziorvos.


A hulladékgyűjtő edények eddig itt voltak, mind a négy lakótömböz közel.

Emellett az edények messzebb is kerültek. A doktornő elmondta, a lakásokban sok idős él, akiknek sokkal nehezebb a Kálvin utcáig elsétálniuk, mint a régi megszokott helyig. A hulladékszállító cég munkása örültek, hogy az edények kijjebb kerültek, azonban régen is megoldották az ürítést: betolattak azokig.

Czirbus Gábor alpolgármestertől megtudtuk, az ügyben a Hunyadi utcai lakókkal beszéltek és egyességre jutottak: mint elmondta, a hulladékgyűjtő edények számát négyre növelik, majd két helyre helyezik el.

– Kettőt a Nagyér sétányhoz és kettőt a Kálvin utcához közelebb. Az edények helyét nemcsak kijelöljük, hanem ki is betonozzuk is. Így a lakók eldönthetik, hogy melyik szemetes a szimpatikusabb és azt használhatják – fogalmazott az alpolgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.