Hírek Makó

2,4 millióból kapott eszközöket a makói kórház gyerekellátása

Ma délelőtt adták át azokat a makói kórház gyermekellátását segítő eszközöket, melyeket a Szentpéteri Csilla & Band május 7-i jótékonysági koncertje bevételéből vásároltak. A 2 millió 370 ezer forintból az újszülöttek és a nagyobb gyerekek ellátását teszik biztonságosabbá.

Korom András – Makó

Az emlékezetes, nagy sikerű jótékonysági koncert, mely Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Korábban Éreztem Alapítvány kuratóriumi tagja fővédnökségével május 7-én zajlott le a Hagymaház színháztermében a makói gyermekellátás javára 2 millió 370 ezer forintos eredménnyel zárult.

Ebből az összegből vásároltak a makói kórház gyermekellátása részére egy az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgáló kékfény ágyat, egy infúziós pumpát, több, az újszülöttek légzését figyelő, s annak kimaradásakor azonnal riasztó ügynevezett apnoé matracot, gurulós kiságyat az újszülöttek biztonságos szállításához, gurulós infúziós állványokat a gyermek sürgősségi ellátás részére, egy a magas vérnyomást is kiszűrő ContecABMP 50 monitort, illetve egy magasságot és testsúlyt is mérő digitális mérleget.

Az eszközöket Szentpéteri Csilla makói születésű zongoraművész ma adta át Kallai Árpád főigazgatónak, illetve dr. Ordódy Anikó adjunktusnak, a makói tagkórház főorvosának.

navigate_before
navigate_next

Hallgassa meg mit mondott Kallai Árpád:

Szentpéteri Csilla a koncertről, a makóiak összefogásáról és arról is beszélt, miért is büszke:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.