Hírek Térség

Az Isten háta mögött avatták a magyarcsanádi műfüves pályát

Tényleg, hiszen az nemcsak a római katolikus templom mögötti telken áll, de a lelátónak is kért a helyi önkormányzat egy kis egyházi területet a püspökségtől.

Korom András – Magyarcsanád

A III. Szent Gellért Napok nyitóprogramja keretében adták át ma késő délelőtt a 33 millió forintból épült, a római katolikus templom mögötti részen álló műfüves pályát, melyet Farkas János polgármester. Lázár János miniszter, Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója és Kiss-Rigó László megyéspüspök avatott fel.

navigate_before
navigate_next

Mint az köszöntőjében Farkas János polgármester hangsúlyozta: büszkék lehetnek a magyarcsanádiak, hiszen egy eddig nem létező építményt avathatnak, melyen nagyon vágytak, akartak és megvalósítottak. A 30 százalékos önerőt Lázár János segítséggel belügyminisztériumi forrásból szerezték meg.

Hallgassa meg mit mondott a község első embere:

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a magyarcsanádiak összefogásával és a kormány támogatásával épült pálya hasznos lesz a helyi fiataloknak, közösségnek. De szót ejtett arról is, hogy miért javasolta a megye Csongrád-Csanádra való átnevezését is. Mint mondta: a környék településein mindenütt sikerült olyan beruházásokat végezni, melyek élhetővé tették a településeket, hogy a fiatalok otthon érezzék magukat.

Hallgassa meg mit mondott a miniszter:

Kitüntetett helynek és pillanatának nevezte a műfüves pálya átadását Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója, mondván, Magyarcsanádon évek óta nincs aktív futball élet, s a Bozsik program segítségével:

Kiss-Rigó László megyéspüspök köszöntő szavait követően a helyi gyerekek vették birtokba a pályát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.