Hírek Térség

Ezért menesztették a volt palotai jegyzőt

A csanádpalotai önkormányzatnál a polgármester választás után derült ki, hogy a jegyző nem is dolgozhatna közigazgatásban, miután Vácon hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel szüntették meg munkaviszonyát. Dr. Szabó Tímea szerződését azóta meg is szüntették.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Mint arról korábban beszámoltunk, az időközi polgármester választás után súlyos hibák derültek ki a csanádpalotai városházán. A márciusban kinevezett jegyző úgy dolgozott a hivatalban, hogy eközben el volt tiltva a közigazgatástól. Azóta a rend lassan kezd helyreállni, dr. Szabó Tímea távázásáról most a polgármestertől is megtudtunk részleteket.

– Az meg hogy lehet? – ezt kérdezte Nyergesné Kovács Erzsébettől a váci önkormányzat egy munkatársa, amikor elmondta neki, hogy dr. Szabó Tímea jegyzőként dolgozik Csanádpalotán. A polgármester csak a jegyző személyi anyagát akarta elkérni a korábbi munkahelyéről, mert az nem volt meg a palotai hivatalban. Ekkor azonban elindult a lavina.

Néhány napon belül megérkeztek azok a dokumentumok, amelyből kiderült dr. Szabó Tímea munkaviszonyát Vácon – jogerősen – hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel szüntették meg, ami a törvény szerint azt jelenti, hogy három évig nem helyezkedhet el a közigazgatásban.

– A hivatalban a jegyző személyi anyagában csak a pályázata és a bizonyítványának fénymásolatai voltak meg. Mivel azonban ő a közigazgatásból jött, kellett legyen előzmény irata, plusz erkölcsi bizonyítványa és eskütételi okmánya. Én csak a személyi anyagát akartam kikérni, hogy meglegyen nálunk jogszerűen, ahogy kell, és kiderült, hogy nem is dolgozhatna itt. Ezután azonnal intézkedtem és megszüntettük a munkaviszonyát – tudtuk meg Nyergesné Kovács Erzsébettől.

A polgármester szerint a volt jegyzőnek így pontosan tudnia kellett, hogy ezt az álláshelyet nem töltheti be, nem lett volna szabad pályáznia. Az erkölcsi bizonyítványt is bőven lett volna ideje beszerezni, azonban abban valószínűleg benne lett volna, hogy el van tiltva a közigazgatási pályától.

Arra a kérdésre, hogy miért kellett ilyen kellemetlen helyzetbe hoznia mindenkit, Nyergesné Kovács Erzsébet mindössze annyi választ kapott tőle, hogy „nagyon szereti a közigazgatást”.

A jegyző Csanádpalotán töltött ideje sem volt éppen zökkenőmentes. A polgármester azt is elmondta portálunknak, az időközi választás után leült vele és Perneki László alpolgármesterrel megbeszélni a halaszthatatlan teendőket, ám ezeket a feladatokat a jegyző egy hónap alatt sem végezte el, az önkormányzathoz pedig sorban érkeztek a visszajelzések, hogy valamit megint nem küldtek el időben.

2 Responses

  1. Nem értem én ezeket a dolgokat hogy akor végül is Perneki lászló alpolgármester ur miért is nem kérdezet utána a volt jegyzö aszonynak mivel ö vette fel szerintem neki kellet volna utána járni hogy egyáltalán ki és honan jött ez a hölgy és hogy akor végül ha ez nem derült volna ki akor menyi dolog lett volna eltusolva mivel sok csanádpalotai ember szerint sok adosága van az önkormányzatnak meg az ivoviz is rosz minöségü és erre azota se senki nem add választ hogy egyáltalán már intézkedett valaki hogy változni fog ez a dolog vagy marad minden a régi nem nyilatkozik senki nagyon nagy a csend remélem majd egyszer csak megoldodik minden de idáig csak a rosz dolgokrol tudd az ember sajnos még most is vannak gondok és lesznek is egyre több mert az igért utjavitások is csak szerintem igéretek maradnak de a müfüves pálya kell de lassan kinek ??????????? köszönöm hogy hozzá szolhatam egy kicsit eltértem de sajnos az igazságot meg kell tudni sok embernek 🙂

  2. Igy van pontosan, evvel kellett volna foglalkoznia nem a pár szál muskátlival!!

Comments are closed.