Kék hírek Ország-világ Térség

Négy kiló marihuanával érkezett

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki közel 4 kiló marihuanát próbált Magyarországra csempészni. A kép illusztráció.

A gyanú szerint a férfi múlt vasárnap este 8 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelynél. A férfi egy más nevére szóló autót vezetett, amikor is a belépés során elrendelték a gépkocsi tételes ellenőrzését. Ennek során megtalálták az autó első ülése alatti padlóburkolat alá rejtett közel 4 kiló marihuanát, amit lefoglaltak. A gyanúsított által becsempészett kábítószer mennyisége jelentősnek minősül.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.