Makó színes

Térköves járdának örülnek a Platán és a Báró Jósika utcaiak

A Platán és Báró Jósika utcában is elkészült az új járda az idei járdaprogramnak köszönhetően. A több évtizedes probléma megoldásának örülnek az utcákban élők.

Gajáta Fanni – Makó

Marosvári Attila képviselő körzetében két nagyobb járdaprogramra került sor: a Nagyér sétányon még jelenleg is dolgozik Tóth Kása Józsefné makói egyéni vállalkozó és munkásai, de a Platán utcában már elkészült az új járda. Mindkét helyen a térköves megoldás született meg a 12,5 millió forintból és előtte rossz állapotú aszfalt burkolatú járdát cseréltek.

Tóth Kása Józsefné egyéni vállalkozó nyerte el az önkormányzattól a negyedik részt kivitelezését. Jelenleg a Nagyér sétányon még folynak a munkálatok, azonban a Platán utcában már át is adták az új járdát. Mint elmondta, nagy lehetőség számukra ez a pályázat, illetve nemcsak az önkormányzattal, hanem a lakókkal és a képviselővel is szoros kapcsolatot alakítottak ki.

Libor Mária is a Platán utcában lakik. Elárulta, a ki-be járkálás nem volt egyszerű a munkálatok során, azonban precíz munkát végeztek a munkások.

– Nagyon sajnáltuk is őket, ugyanis pont a legnagyobb melegben kellett dolgozniuk. De ennek ellenére nagyon alaposak voltak, és az elmúlt másfél hónapban bebizonyosodott, hogy semmi probléma nincs a munkával, nagyon szépen kivitelezték azt – fogalmazott az utcában élő.

Czirbus Gábor alpolgármester körzetében is több járdaszakasz megújult: többek között Szegedi utcában, az Árpád utcában, a Kont utca egy szakaszán – itt egy régebbi járdaprogramot fejeztek be – és a Báró Jósika utcában készült el az új gyalogút 12 és fél millió forintból.

Bozsogi Zoltánné is örömmel sepregette az új térköves járdát. Egykor rossz minőségű járdalapok voltak, amelyeken eső esetén állt a víz, mivel az udvarról az utcára folyt ki a csapadék.

– Nagyon köszönöm az alpolgármesternek, ugyanis tavaly decemberben jeleztem neki a problémát. A munkások nagyon rendesek voltak, tőlem vitték a vizet és az áramot is, ha kellett – tette hozzá Marika néni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.