Hírek Makó

Október végéig lezárják az üdülőtelek pályázatot

Megkapták az értesítést a nyertes pályázatokról az érintettek, jövő hónapban kiküldi a végleges szerződést is az önkormányzat. A nyaraló tulajdonosok kelletlenül, de belenyugszanak a visszavásárlási opcióba.

Nagy Szabolcs – Makó

– Hát belemegyünk, mit tudunk csinálni? – válaszolta kérdésünkre Szakács Istvánné a telkek visszavásárlási opciójával kapcsolatban, amelyet hónapok óta kifogásolnak az üdülő tulajdonosok. Az értesítéseket a nyertes pályázatokról már megkapták, most várják a végleges dokumentumokat.

– Ha jól emlékszem október 25.-ig kell elküldjék a szerződést. Azt mondják, hogy rosszul értelmeztük a szöveget, de szerintem értelmetlen benne hagyni a visszavásárlásról szóló mondatot. Megmutattuk ügyvédnek is, az is ugyanúgy látta, mint mi, de valószínűleg elfogadjuk majd, ha benne marad – folytatta az asszony.

Az önkormányzat nemrég rendkívüli testületi ülésen bírálta el a pályázatokat. Itt Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője szintén azt mondta, a visszavásárlási opció kizárólag a telekre fog vonatkozni. A kifogásolt pont így – úgy tűnik – most már benne marad az adásvételi szerződésben. A nyaralótulajdonosok pedig azzal vigasztalódhatnak, hogy egyáltalán lezárul végre ez a hosszú ideje fennálló kérésük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.