Hírek Makó

Mucsi Tamás a DK országgyűlési képviselőjelöltje

Ezt maga Gyurcsány Ferenc pártelnök jelentette be ma késő délután a Glorius Vigadóban rendezett Orbán vagy Európa? Válassz című fórumán, melyen a kormánypártot, a miniszterelnököt és néhány képviselőt is ekézett. Mucsi Tamás szerint a választókerületben az a kérdés, hogy Lázár vagy Európa?

Korom András – Makó

Nyitott a Demokratikus Koalíció mint a 106 választókerületben arra, hogy a jelenlegi kormány megbuktatása érdekében megegyezzen a demokratikus ellenzéki pártokkal közös jelöltekben, azaz akár vissza is léptesse egyes választókörzetekben a sajátjait – mondta Gyurcsány Ferenc, aki bejelentette, hogy Mucsi Tamás a DK  országgyűlési képviselőjelöltje a makói-vásárhelyi választókerületben.

A DK elnöke a fórumon résztvevő közel száz érdeklődő előtt azt mondta: nagyon tisztességes, haladó, a jövőbe nyitott világot szeretnének. De az ország most tele van gyötrelemmel, az emberek panaszkodnak. A kormány és demokratikus ellenzéke között szinte kibékíthetetlen vita van. Fő oka, hogy két nagyon különböző világot képzelnek el. A kormány keletre akar menni és Azerbajdzsánnal barátkozik, a másik, azaz az ellenzék pedig hogy inkább, burgerlandi, toszkán színvonalú életet szeretne. Az egyik azt mondja, hogy ha valaki az kormányt kritizálja, az az országot teszi.

– Egyszer azt álmodtam, hogy milyen lenne, hogy ha olyan volnék, mint Orbán Viktor, s két napig nem tudtam aludni az idegességtől – villantott fel egy képet a pártelnök, aki szerint az ország erőssége éppen az emberek különbözőségében van.

Gyurcsány Ferenc górcső alá vette a jelenlegi választási rendszert is, mondván míg az világ összes országában a politikai erők közmegegyezésén alapszik, Magyarországon azonban csak az egyik fél diktálta. Ha azonban a pártok nem vesznek részt a választásban, lemondanak annak megváltoztatása lehetőségéről is. Mint mondta, az ellenzéknek összefogás nélkül annyi az esélye a választáson, mint egy hintalónak az epsomi derbyn.

Gyurcsány Ferenc szerint egyébként az is lehetséges, hogy a Fidesz a következő választáson az 1/3-dot sem éri el, de az is lehet, hogy 2/3-dot szerez.

A pártelnök szerint a vidék legnagyobb bajának, azaz a fiatalok elvándorlásának oka, hogy a jobboldal annak idején szétverte a tsz-eket és az állami gazdaságokat. Mivel ezek nincsenek, vidéken nem kell a munkaerő. Abba a pár tízezer családi gazdaságba nem kellenek a szakemberek, a családtagok mindent maguk csinálnak meg. A mezőgazdaságra épült vidék annak idején jobban fejlődött, mint a város.
Gyurcsány Ferenc az egészségügy állapotáról szólva azt mondta: a jelenlegi egészségpolitika célja, hogy majdan privatizálja a legnyereségesebb részeit. Azaz – szerinte – majdan lesznek szegénykórházak és gazdagoknak valók.

Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy nem megoldás politikai zászlóra tűzni a számonkérést. Az nem a politika, hanem az igazságszolgáltatás dolga, bár ma inkább az előbbié – utalt a Sukoró ügyre. Hozzátette: aki indulatból zárja be az embereket, az nem gondol ara, hogy ha fordul a világ, őket csukják majd be.

Gyurcsány Ferenc szerint a kérdés az, hogy a tisztességtelenség, a jogtalanság, a rendszer része vagy hibája. Állította, hogy a Fidesz már nem a pénzt, hanem a törvényt lopja el. Hallgassa meg, hogy mint mondott erről:

Mucsi Tamás, a párt országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, hogy Makón nem az a kérdés, hogy Orbán vagy Európa, hanem, hogy Lázár vagy Európa. Ezt követően a fórum már nem sajtónyilvános részében a résztvevők tehették fel kérdéseiket.

Gyurcsány Ferenc a jelöltről és az esetleges a szocialistákkal való megállapodásról is beszélt:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.