Hírek Makó

Fejlesztették a Kálvin téri és a Kassai utcai ovit

A városvezetés évente 10 millió forintot különít el a Makói Óvoda tagintézményeire. Ebben az évben a Kálvin téri és a Kassai utcai óvodában is jelentős fejlesztések történtek.

Gajáta Fanni – Makó

Az idei  tanévben összesen 19 csoport indult a Makó Óvoda négy tagintézményében, kettővel több, mint az elmúlt években. Bába Andrásné intézményvezető elmondta, a Kálvin téri és a Kassai utcai tagintézményt érinti a plusz kiscsoportok indulása. Nemcsak új kisgyerekek érkeztek a két intézményben, hanem fejlesztések is történtek. S hogy pontosan milyen beruházások történtek az óvodákban, hallgassák meg Zsámboki Zsolttól, a Makói Polgármesteri Hivatal beruházási és városüzemeltetési ügyintézőjétől:

Toldi János települési képviselő is támogatja a makói óvodákat. Mint elmondta, hét unokája miatt is fontosak a gyerekek számára. A Kálvin téri óvodának képviselői alapjából ajánlott fel pénzt: 20 ezer forintból futóbiciklit vásároltak a kicsik számára.

navigate_before
navigate_next

Raffai Ágnes kisfia, Csongor is a Kálvin téri óvodába jár. Bár most betegség miatt hiányzik a kicsi, az anyuka elmondása szerint Csongor szereti az ovit, jókat szokott mesélni az ott töltött időről és a z óvónőkről is.

 

– Mi elsősorban óvónőt választottunk és nem óvodát. Csanádnak, a nagyobb fiamnak Kotroczóné Mátó Éva volt az óvónője és elsősorban ő miatta jöttünk a Kálvin téri intézménybe. Nagyon szimpatikus az óvoda, a környezet és az összes óvodapedagógus is – tette hozzá az anyuka.