Makó színes

Szemüveg nélkül varrogat a 90 éves Piroska néni

Már 17 éve lakik Makón Tóth Gáborné Piroska néni, aki egykor férjével a Mátrából költöztek a Maros-parti városba. A 90 éves asszonyt Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte születésnapja alkalmából.

Gajáta Fanni – Makó

90 évvel ezelőtt Dorogházán született Tóth Gáborné Katona Piroska. Az asszonyt születésnapján – szeptember 18-án – Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte a város és Orbán Viktor miniszterelnök nevében.

Piroska néni a legkisebb volt a családban: három bátyja volt, akiknek sokat segített. Mint elmondta, csak jókat tudna mesélni a családjáról. Férjével – aki kőműves volt – 1948-ban találkozott egy esküvőn, majd egy évvel később házasodtak meg. Két gyermekük született, illetve három unokája és két dédunokája van. A család nagy része Svájcban és Németországban laknak, így ritkán találkoznak.

– Én mindenkit egyaránt szerettem és tiszteltem, lehetett az bármilyen nép. Vegyeskereskedésünk is volt, ezért sok emberrel találkoztam – mondta az asszony.

2000-ben kerültek Makóra, ahol a lánya is lakik. Bár Dorogházán két lakásuk volt és hegyek vették körül őket, mégis nagyon jól érezték magukat a Maros-parti városban.

– A férjem nagyon beteg volt, de miután ide költöztünk, még 10 évet élt. Ezt a levegőt nagyon szeretem, sokkal jobb, mint a dorogházi. Olyan jókat tudok aludni itt! – mesélte Piroska néni.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Az ünnepeltnek jól telnek a napjai: imádkozik, varrogat és olvasgat, s ezt mind szemüveg nélkül. Gyógyszereket sem kell szednie, ugyanis jó állapotnak örved. Bár kicsit lassabb megy és picit nagyot hall, de ha kell, akár magának is megfőz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.