Kék hírek Ország-világ Térség

Bódultan érkezett Nagylakra a kábítószercsempész

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve megpróbált kábítószert csempészni Magyarország területére.

 A vádirat szerint a vádlott 2016. július 6-án este autóval akart belépni Magyarország területére Románia felől a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A határátlépéskor a vádlottat megvizsgálták és a vérében kábítószert mutattak ki. A vádlott útipoggyászából egy simítózáras tasakban 6,8 gramm, míg egy másik ugyanilyen tasakban 7,1 gramm növényi törmeléket, illetőleg fehér port foglaltak le a tételes vámvizsgálat során. A nyomozás megállapította, hogy ezekben kábítószer, illetőleg új pszichoaktív anyag mutatható ki. Az eljárás során megállapították azt is, hogy a kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy háromszorosa, míg az új pszichoaktív anyag csekély mennyiségűnek minősül.

 Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével, új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségével, illetőleg bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

 A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.