Makó színes

Makói mesterek keze munkája az új templomajtó

Szűcs Gábor asztalos, Nagy György festő és Kakuja János lakatos munkáját dicséri a makói Szent István Király Plébániatemplom új kapuja. A vasárnapi szentmisén Pálfai Zoltán atya nem csak a bejáratot, de a tanév elején az iskolatáskákat is megáldotta.

Szabó Anita – Makó
Három makói mester, Szűcs Gábor asztalos, Nagy György festő és Kakuja János lakatos közös munkájának eredményeként megújult a Szent István Király Plébániatemplom kapuja.

– Az előző ajtó nagyjából 100-120 éves volt már és az állapota mindenképpen indokolttá tette a cseréjét. A műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően történt a bejárat rekonstrukciója zalai tölgyfából, a régi vasalatok felújításával – árulta el Pálfai Zoltán plébános. A munkálatok másfél millió forintos költségét az egyházközség saját forrásból és a hívek adományaiból fedezte. Ez az összeg már tartalmazza a templom két oldalsó ajtajának anyagárát is.

Ilyen volt és ilyen lett az új templomkapu.

A ma délelőtti szentmisén nem csak az új, sötétbarna színű ajtó megáldására került sor, hanem iskolatáskákéra is.
– Ezzel kérjük a Jóisten vezetését a gyermekek tanulmányaira. E mellé mindenki kap egy érmét is, amely egész tanévben emlékezteti őket arra, hogy nincsenek egyedül az úton. Az apró jelképen a Boldogasszony Iskolanővérek közösségének alapítója, Boldog Terézia anya látható. Ő az egész életét a nevelésre áldozta és hitt a nevelés formáló erejében – tudtuk meg Nyúl Patrícia M. Fidelis nővértől, a rend egyik tagjától.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepi alkalmon a hívek visszapillanthattak az egyházközség pezsgő nyári életére; képes összefoglalókat láthattak a gyermek- és munkásmissziós táborokról, a taizéi zarándoklatról és a SZIGNUM pedagógusainak délvidéki konferenciájáról. Az új plébániai év kezdetét agapé zárta a templom előtti téren.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.