Kék hírek Makó

Makón állítják bíróság elé a török-belga embercsempészt

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat egy török-belga kettős állampolgárral szemben, aki augusztusban nyújtott segítséget 37 migránsnak a román-magyar határ illegális átlépéséhez. ( A migránsok a kamionban. Fotó: police.hu)

A vádirat szerint a vádlott idén augusztus 18-án, hajnal fél három óra körül a csanádpalotai határátkelőnél lépett be az ország területére Románia felől. A vádlott korábban, egy romániai parkolóban, harminchét migránst vett fel a teherjárműjébe. A magukat szír, iraki és comore-szigeteki állampolgárságúnak valló személyeket a vádlott a kamion rakterében szállította. A határátlépés során a pénzügyőrök megtalálták a migráns személyeket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A Makói Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság a mai napon fog dönteni – közölte az ügyészség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.