Hírek Makó

Kalákában újítják fel a Honvéd házait

Persze nem mindegyiket. Az önkormányzat az építési anyagot és a kiválasztott házakban élőket segítő szakembereket biztosítja. A címlapon egy Bem utcai ház.

Korom András – Makó

Jelenleg azon önkéntes, elkötelezett 150-170 résztvevőt toborozzák a Honvéd városrész lakói közül, akik vállalják, hogy részt vesznek abban a januárban induló 30 hónapon át futó programban, melyre 219 millió forintot nyert a makói önkormányzat, (A konzorcium tagja az Egyesített Népjóléti Intézmény és a Szeged-csanádi Egyházmegye).

A 2020. június végéig tartó programban az itt élő, tartósan munkanélküli és alul képzett embereket akarják elsősorban segíteni. A tíz szociális munkás feladata közé tartozik a hátrányos helyzetű családok látogatása, segítése, majd később a közösségi programokba való bevonása. A szakembereknek 6 hónapjuk van, hogy kidolgozzák a programokat. Október 1-től indul a tanulóműhely program, közoktatási szakemberek, illetve a városrészben működő oktatási nevelési intézmények bevonásával, mely a családoknál zajlik majd.

Október 1-jén indul a Kaláka program, 9 millió forint van rá, benne 4,5 millió forint az anyagköltség, a másik fele a szakemberek munkaköltsége. E során először majd kiválasztják azokat a házakat, melyeket az azokban élők felújíthatnak. Mint azt Farkas Éva Erzsébet elárulta, a kiválasztásnál elsődleges szempont lesz, hogy melyekben laknak olyanok, akik önkéntesen részt vesznek majd a fent említett 30 hónapos programban.

Hallgassa meg a polgármestert, pontosan mit is mondott a Honvéd fejlesztéséről:

 

One Response

  1. Előbb a beígért aszfaltozást kellene megvalósítani utána kellene szorni a pénzt másra .Több utca is földes és csak ígérgetik/Búzás Péter Sánta Sándor és még Farkas Erzsébet is. Úgy néz ki mindenre van pénz csak erre nincs .Vagy talán már valaki zsebre vágta?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.