Makó színes

Marika néni szerint a türelem a hosszú élet titka

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Hadik György a makói Börcsök Bálintné K. Szabó Máriát. Az idős asszony a mai napig besegít a lányának főzésben, kertészkedésben.

Nagy Szabolcs – Makó

Virággal, tortával, emléklappal és még verssel is köszöntötte Hadik György önkormányzati képviselő az Arany János utcában élő idős asszonyt. Börcsök Bálintné K. Szabó Mária lányával és vejével él, két unokája és hat dédunokája van. A családdal a hétvégén ünneplik majd meg a születésnapját, tudtuk meg lányától.

– A szüleim mezőgazdasággal foglalkoztak, tanyán nőttem föl, jószágok között. A későbbi férjemet akkor ismertem meg, amikor egyszer meghívtak minket a tanyasi iskolába szerepelni 1946-ban, ő épp fogságból jött haza. Húsz éves voltam, amikor összeházasodtunk. – mesélt néhány dolgot az életéről portálunknak Marika néni.

A hosszú élet titkával kapcsolatos kérdésre szinte azonnal a türelem jutott eszébe mosolyogva. Marika néni kilencven éves kora ellenére is aktívan tölti napjait, besegít főzésben, kertészkedésben, de olvasgatásra is szán időt alkalmanként. Egyik unokája, Gábor számára különösen nagy szeretettel készíti el kedvenc ételét, a túrós derelyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.