Kék hírek Térség

Nem kispályázott: 63 kiló vízipipa dohánnyal próbálkozott

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 63 kilogramm vízipipadohányt találtak egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

MH-kék hírek
A NAV munkatársai egy finn rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető finn férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.   A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban felkeltette gyanújukat a kocsiból áradó erős dohányszag, ezért a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. A szigorított ellenőrzésen a csomagtartóból előkerült két lezárt, nagy műanyag edény.

navigate_before
navigate_next

A NAV fotói.

A férfi azt állította, hogy az edényekben élelmiszer van. A pénzügyőrök többszöri kérdésére később bevallotta, hogy vízipipadohányt szállít. A csomagtartóból, valamint az utastérben talált táskákból további, összesen 63 kilogramm dohányt pakoltak ki a NAV munkatársai és előkerült a dohány gyári csomagolása is.

A férfi elmondta, hogy a dohányt saját magának vásárolta, majd kicsomagolta, bízva abban, hogy így nem tűnik fel.  A pénzügyőrök a megközelítőleg kétmillió forint értékű dohányszállítmányt, valamint a járművet lefoglalták, a sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.