Hírek Makó

Vita nélkül bírálták el a Maros parti üdülőtelek pályázatokat

A beérkezett 7 pályázatból összesen 5 felelt meg a Maros parti üdülőtelkekre kiírt pályázatnak. Azok igényelték a telkeket, akik már régóta ott is élnek.

Gajáta Fanni – Makó

Rendkívüli testületi ülésen döntött a makói grémium a Maros parti üdülőtelkek értékesítéséről. Mint kiderült, összesen hét pályázat érkezett be, amelyből végül öt felelt meg a kiírásnak. Hadik György képviselő felszólalásában elmondta, azok nyújtották be a kérelmüket, akik már régóta használják a telkeket.

Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője megerősítette, a nyílt pályázaton azok nyújtották be az igényüket a kiírt telkekre, akik már azokat bérelték is. Piaci vételárat határoztak meg a szakemberek, így csak azon az áron adhatták el az ingatlanokat.

Az opciós jogot tisztázta: mint elmondta, több helyen téves információt olvasott vagy hallott, így szeretné, ha a dolgok egyértelműek lennének. Kiemelte, az önkormányzatnak ténylegesen van visszavásárlási joga, azonban csak a telekre, így az esetleges visszavásárlás esetén az ingatlanon lévő épületért kártérítést kell fizetni a tulajdonosnak.

Toldi János képviselő is szót kért: elmondta, az ott élőknek már régi vágyuk volt megvásárolni a bérelt telkeket. A nagy lehetőség ellenére csak azok pályáztak, akiknek kellett az ingatlan. A képviselő napi kapcsolatban áll Jenei Sándorral, a Maros parti Baráti Kör vezetőjével, így minden problémáról azonnal tud.

A beérkezett pályázatokból kettő nem felelt meg, azonban ötöt pozitív eredménnyel bírálta el a képviselő-testület az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság javaslatára.