Hírek Makó

Újabb konzultáció indul a fürdőbővítéséről

Az önkormányzat ismét számít a makóiak véleményére: a város weboldalán már elérhető a fürdőfejlesztési konzultáció, amelyben kikérik a lakosság álláspontját többek között a komplexum helyéről és felszereléséről is.

Gajáta Fanni  – Makó

A Hagymafesztivál alkalmából a makói grémium és Lázár János térségi országgyűlési képviselő már megtárgyalták, hogy milyen elképzeléseik vannak a fürdő bővítésével kapcsolatban, de most a makóiakon a sor,hogy véleményt nyilvánítsanak. Az öt kérdésből álló kérdőívet már online és papíron – amelyet a kabinetirodában, a Hagymatikum Gyógyfürdőben és a városmarketing irodában lehet kérni – is ki lehet tölteni.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a mai sajtótájékoztatón, mely előtt egyeztetett a képviselőkkel, elmondta, a bővítésre mindenképpen szükség van, ugyanis a jelenlegi Hagymatikum egy torzó, nem sikerült megépíteni a makoveczi terveket. Hozzátette, a félig elkészült fürdő hatalmas terhet róna a városra, ha a kormány nem segített volna, akár csődbe is mehetett volna Makó. 2014-ben 5 milliárd 13 millió forintos keretösszegű segítséget kapott a város az államtól.

A legégetőbb kérdés az, hogy az elképzelt tanuszoda állami tanuszoda legyen – ez egy 16 x 25 méteres medencét jelent – vagy a 25 x 33 méteres medence valósuljon meg. A kérdőívben rákérdeznek az új komplexum helyszínére is. Utóbbival a képviselőket is megbízta a polgármester, így óvodákat, iskolákat és a szülőket is megszólítják ebben a kérdésben.

navigate_before
navigate_next

A kérdőívet szeptember 24-ig várja a városvezetés és a szeptember 29-ei rendkívüli testületi ülésen a döntésnél a képviselők figyelembe fogják venni a beérkezett válaszokat is.

 

One Response

  1. Ha Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő úr, és Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony megtárgyalták, hogy milyen elképzeléseik vannak a fürdőfejlesztéssel kapcsolatosan, akkor minden eldőlt, a makóiak bevonása, csupán hasznos időhúzás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.