Hírek Makó

Új helyszínen a sportágválasztó

Ötödik alkalommal lehet kipróbálni a hétvégén kistérségben űzhető sportokat Makón. Idén az Erdei János Városi Sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek, a két napra több ezer látogatót várnak.

Nagy Szabolcs – Makó

Az utóbbi három évben a Maros-parton rendezték meg a Nagy Sportágválasztót, most azonban új helyszínt kap. A szervezők ugyanis úgy gondolják, bent a városban még nagyobb népszerűségre tehet szert a rendezvény.

A pénteki napra leginkább az óvodásokat és iskolásokat várják, de a rendezvényre mindkét nap kilátogathat bárki, hiszen a legfőbb cél az, hogy minél több ember próbálhassa ki testközelből a mozgási lehetőségeket, és kedvet kapjon ehhez.

– Nagyon sokféle sportot lehet űzni a kistérségben, de a gyerekek egy része nem is tud róla. Ezen a két napon mindent meg lehet nézni, beszélgetni a civil szervezetekkel, kipróbálni a sporteszközöket. A szülők számára is jól jön így szeptember elején, mert választhatnak a szabadidős sportágak közül a gyerekeknek – mondja Kovács Gábor.

A sportszervező hozzátette: idén is több mint 30 féle sportág közül lehet majd választani és lesznek színpadi beszélgetések olyan szakemberekkel, mint Kanyó Dénes búvárúszó, vagy Herbert Gábor, a MOL-Pick Szeged kézilabda csapatának utánpótlás igazgatója.

A pecsétgyűjtés sem fog elmaradni, a sportágakat kipróbálók között értékes sporteszközöket fognak kisorsolni szombat délután. A Nagy Sportágválasztó Kovács Gábor szerint mostanra rendkívül népszerűvé vált Makón, a hétvégén több ezer embert várnak az Erdei János Városi Sportcsarnokba és az előtte lévő térre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.