Hírek Makó

Tilos megállni a JUGYU-nál

Érdemes odafigyelni a Kálvin utcán, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolánál, ugyanis kikerült egy „Megállni tilos” tábla. 

Gajáta Fanni – Makó

Még tavaly ősszel kérte ki a makói városvezetés a városban élők véleményét a közlekedéssel kapcsolatban. A kitöltők közül sokan jelezték, hogy a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolánál meg kéne tiltani a parkolást, ugyanis az így leszűkült utcában balesetveszélyes a közeledés.

Ez meg is történt: a szemfüles autósok kiszúrhatták, hogy kikerült egy „Megállni tilos” tábla a Kálvin utca 1. számnál. Azonban ez sokakat nem zavart, ugyanis tegnap és ma is többen parkoltak a jól megszokott helyen.

A tegnap készült képünkön is jól látszódik: sokan álltak meg a tiltott helyen az új KRESZ-tábla ellenére.

A városvezetéstől megtudtuk, a Kálvin utcai forgalmi szabályozását a forgalomtechnikai tanulmány is tartalmazza. A Hagymafesztivál miatti lezárás következtében  hozták előre ezt az intézkedést, a forgalmi dugók kialakulása miatt. Az önkormányzat közleményéből kiderült, hogy az iskola dolgozói gyorsan alkalmazkodtak, ugyanis az intézmény parkolójában tudnak parkolnak, és már reggelente is megfigyelhető, hogy az ott közlekedők akadálytalanul és fennakadás nélkül áthaladtak ezen az útszakaszon, ahol eddig a reggeli csúcsforgalomban gyakran konfliktushelyzetek alakultak ki.

A rendőrség is pozitívan jelzett vissza, amíg más döntés nem születik ezen forgalomváltozás marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.