Hírek Makó

Török, lengyel, cseh és spanyol diákok érkeznek a JAG-ba

Áprilisban török, lengyel, cseh és spanyol diákok érkeznek a József Attila Gimnáziumba az Erasmus+ pályázatnak köszönhetően. FőképünkönA lengyelországi és a spanyolországi találkozóra utazó diákok átveszik meghívójukat kísérőtanáraiktól.

Gajáta Fanni – Makó

Az előző tanév őszi szünetét négy pedagógus – Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna, Charles Richard Marshall, Dulka Árpád és Varga Bálint – a törökországi Konya városában töltötte, hogy a két éves Erasmus+ pályázat megszülethessen cseh, lengyel, spanyol és török iskolákkal közösen.

Az együttműködés félidőhöz ért. Péczelyné Gerencsér Zsuzsannától, a JAG pedagógusától és a projekt vezetőjétől megtudtuk, az elmúlt tanévben diákok és tanárok is részt vettek török- és csehországi találkozókon.


Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna és Charles Richard török diákokkal.

–  A program megvalósításához a helyben végzett tevékenységek is hozzájárultak. A tanulmányi kirándulások mellett matematikából, földrajzból, biológiából, kémiából, rajzból is készültek alkotások megmutatva, hogy a természettudományok mennyire fontosak a hétköznapi életben – fogalmazott a pedagógus. – Makó hírnevét öregbítő kiselőadásokat, kisfilmeket vittünk a nemzetközi találkozókra. Tanáraink módszertani feladatlapok készítésével járultak hozzá a programhoz, és külföldi partnereink jó ötleteiből is sokat tanulhattunk.

A TEMPUS Közalapítvány is pozitívan értékelte az együttműködést. Ebben a tanévben lengyel, spanyol és magyarországi találkozókra készül a gimnázium, illetve 2018 áprilisában fogadja négy partnerország diákjait és tanárait.

– Fő feladatunk az iskolában folyó természettudományos oktatás bemutatása, és természetesen a jó tartalmi és módszertani ötletek cseréje, az egymástól való tanulás. Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a program diáknak, tanárnak, a szülőknek, a városnak minél több ismeretet, tudást, hasznot nyújtson – nyilatkozta Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.