Hírek Makó

A padokra is panaszkodtak a polgármesternek

30-an keresték fel Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóra alkalmából. Többen az önkormányzati lakások és az ingyenes tűzifa igényléséről érdeklődtek a város első emberénél. A Hunyadi utcán élők pedig a padok áthelyezését kérték.

Gajáta Fanni – Makó

A nyári szünet után mintegy 30-an látogattak el Farkas Éva Erzsébet polgármester fogadóórájára. A város első embere elmondta, nagyon sokan lakásüggyel keresték fel, de érdeklődtek arról is, hogy lesz-e idén is szociális alapon igényelhető tüzelő. Az idősebb korosztály a 70 év felettiek támogatásáról kérdeztek a polgármesternél.

A Hunyadi utcában élő Németh Pálné a közösség nevében érkezett a polgármesterhez. Rózsika néni elmondta, annak örülnének, ha a lakóházak előtti padokat áthelyeznék a Pulitzer kollégium mögötti parkos részbe, így amikor a fiatalok kiülnek beszélgetni, nem zavarnák a lakókat.

– Nagyon örülünk, hogy nyaranta jönnek a külföldi turisták a buszokkal, engem egyáltalán nem zavar. De ha valakit zavarnak a buszok, akkor olyan lapot kéne osztani a buszsofőröknek, amelyen rajta van, hogy merre parkoljanak a járműveikkel. Illetve, szerintem jó változás lenne, ha a padok nem a házaknál lennének, így senki sem panaszkodhatnak, hogy ki milyen hangerővel beszél a saját nyelvén – fogalmazott a 81 éves Rózsika.

– Egy ötödéves hallgató unokám van, sokszor én is kiülök a padra, hogy ne zavarjam őt a tanulásban.  A hangoskodó fiatalokkal nem igazán lehet mit tenni, de szép szóval nagyon sok mindent elérhetünk. Például, megkértük, hogy a csikket ne szanaszét dobálják, hanem az arra kihelyezett vödörbe, s lássanak csodát, oda szokták dobni a csikket – tette hozzá az idős hölgy.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.