Hírek Térség

Támogatásoknak köszönheti gyarapodását Magyarcsanád

Útfelújításokra, műfüves focipályára és orvosi rendelő építésére is kapott támogatást Magyarcsanád. A beruházások nagy része már elkészült. Farkas János polgármester elmondta, jövőre sem maradnak fejlesztések nélkül.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Még 2016-ban pályázott a magyarcsanádi önkormányzat a MLSZ kiírására. Ennek köszönhetően egy 22 x 44 méteres műfüves focipályát építtethetett a község. A közel 10 millió forintos önerőt a Belügyminisztérium által kapott összegből biztosította a település a 33 és fél millió beruházáshoz. A pálya már elkészült: Farkas János polgármester elmondta, a műszaki átadás már megtörtént, már csak a hivatalos átadás van hátra. A 150 férőhelyes mobillelátó a helyszínen van, már csak a pályához vezető járdát kell elkészíteni  és kamerákat kell telepíteni.

navigate_before
navigate_next

20 millió forintból új utak épültek a településen: a Petőfi utcában az óvoda és a bolt között a parkoló, illetve az útfelület is megújult. Az egyik Fő utcai önkormányzati ingatlannál – amelyben jelenleg egy közért működik – is ebből a forrásból építettek új parkolót, illetve a majorban is kikátyúztak egy rossz állapotú, körülbelül 50 éves utat. Emellett egy útfelújítási pályázatnak köszönhetően, 15 millió forintból a Dózsa György utca, a Maros utca és a Jókai utca közötti szakasza újul meg.

– Azért is fontos, hogy erre az útszakaszra is költsünk, mivel ha a 43. számú főúton a faluban bármiféle baleset vagy akadály van, a forgalmat ide tudják terelni a hatóság – fogalmazott a polgármester.

Farkas János hozzátette, több beadott TOP-os pályázatot pozitívan bíráltak el.  Az önkormányzat épületében a nyílászárók cseréjére és hőszigetelésre is sor kerülhet az elnyert összegből, illetve napelem rendszert is szeretnének telepíteni. Emellett a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” elnevezésű kiírást is sikeresen megnyerte az önkormányzat és jövő év tavaszától megkezdődhet a munka.

Bökény térségében is fejlesztések várhatóak: sikeres pályázat esetén turistaházat alakítanának ki, ahol gyerektábort is lehetne szervezni, illetve olyan állatsimogatót képzeltek, amelyek az állatkertekben, vadasparkokban is vannak.