Makó

Drogprevenciós interaktív tárlat nyílt Makón

Sikeres pályázatot nyújtott be a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, amelynek köszönhetően szeptember 11. és szeptember 22. között drogprevenciós kiállításnak ad otthont a Régi Korzó Kaszinó épülete.

Gajáta Fanni – Makó

A „Nem vagy egyedül, avagy óvodai és iskolai szociális segítés fejlesztése” című pályázata keretében interaktív kiállítás nyílt Makón. A tárlat a 13 éven felüli általános iskolásokat, középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat várja. A makói intézetek mellett a térségi általános iskolák is részt vesznek ebben a programban.

A másfél hét alatt több száz diák tekintheti meg a kiállítást. Szabóné Vígh Erzsébet, a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola intézményvezetője elmondta, iskolájukból mintegy 200 tanuló és a tanári kar fog ellátogatni a drogprevenciós tárlatra.

– A makói polgármesteri hivatalból Andrási Lilla pályázati ügyintéző keresett fel minket, s úgy kerültünk bele a programba. Bár a 7. és 8. osztályos tanulókat szólítja meg a kiállítás, tőlünk az 5. és 6. évfolyamosok is megnézik ezt a tárlatot – fogalmazott az intézményvezető.

Czirbus Gábor alpolgármester köszöntőjében kiemelte, ez a téma mindig aktuális a kamaszok életében és sosem lehet eleget beszélni róla. Hozzátette, rengeteg káros szenvedéllyel találkozhatnak a gyerekek, s elég csak szétnézni az utcán és jól látható, hogy sok gyermek kezében a telefonok mellett cigarettát vagy alkoholos italt is lehet látni hétvégente.

– Közös, összetett feladat az, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a káros szenvedélyek veszélyeire. Egyrészt az oktatási intézményeknek, másrészt a családoknak van ebben fontos szerepe, hogy melyik a járható és nem járható út – tette hozzá az alpolgármester.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Varga Dániel programigazgató elmondta, a Köztes Átmenetek című interaktív tárlat kiállítással, kutatással és képzésekkel is foglalkozik. 5 szobában 5 témával találkozhatnak az érdeklődők.

– 2-4 hét alatt általában 1000-2000 látogató fordul meg a helyszínen, s 15 év alatt mintegy 130 településen jártunk határon innen és túl. Talán az egyik legérdekesebb eset a Kökinél történt, amikor egy újságíróval találkoztam: kiderült, 10 évvel előtte már járt a kiállításon, amely meghatározó volt az életében – mondta a programigazgató.