Galéria Színes Térség

Négy nemzetiség sakkozott Magyarcsanádon

Hagyományteremtő  amatőr sakkversenyt rendeztek ma Magyarcsanádon. A helybéliek mellett román és szerb csapatok is jelentkeztek a jó hangulatú délelőttre.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

A helyiek mellett nagylaki, román nagylaki, makói, pécskai, deszki, zentai és oromparti csapatok is részt vettek az első Popon János Sakk Emlékversenyen. Az amatőr bajnokság jó hangulatban telt, a fiatalabb és idősebb generáció egyaránt összemérte a sakktudását.

A sakkversenyt a helyi önkormányzat, a roma, a szerb és a román nemzetiség önkormányzat, illetve a Magyarcsanádért Egyesület is támogatta. A csanádi csapatot Farkas János polgármester is erősítette. A verseny ötlete Králik Attilának jutott eszébe, aki a makói sakkegyesület munkájában is szervesen részt vesz.

– Szeretnénk köszönetet mondani mind a négy önkormányzatnak és a Magyarcsanádért Egyesületért elnökének, amiért támogatásukkal létre jöhetett ez a verseny – emelte ki Kollár Ferenc, a  Szerb Kisebbségi Önkormányzat elnöke. – Szeretnénk, ha ez a rendezvény hagyománnyá válna a falu életében.

navigate_before
navigate_next

A versenynek a tavaly átadott művelődési ház adott otthont. Az amatőr megmérettetést egy közös ebéd zárta.

Eredmény:

1. Orompart, Szerbia

2. Zenta, Szerbia

3. Makó

4. Pecica Sahistul, Románia

5. Nadlac, Románia

6. Magyarcsanád

7. Deszk

8. Nagylak, Magyarország