Kék hírek Ország-világ Térség

Gépkarabéllyal és kábítószerrel ült a buszra

2016. novemberében, lőfegyvert és kábítószert hozott be a Magyarország ország területére egy szerb állampolgárságú férfi. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat ügyében. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A vádirat szerint az elkövető 2016. november 3-án, a délutáni órákban, a Szerb Köztársaság felől érkező autóbusz utasaként lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. Az autóbusz ellenőrzése során az eljáró pénzügyőr a jármű csomagterében, a vádlott birtokában lévő csomagban, egy gépkarabélyt, a gépkarabéllyal azonos kaliberű három darab lőszert, egy üres tárt, valamint mintegy fél kilogramm marihuánát talált. A vádlott által szállított gépkarabély élet kioltására alkalmas lőfegyver volt, a lőfegyver és a lőszerek ország területére történő behozatalára a vádlott engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott birtokában lévő marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy hetven gramm volt, ami a csekély mennyiség felső határának mintegy tizenegyszerese.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség a kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.