Makó Színes

Makói tehetségek nyitották meg a Hagymafesztivált

Megkezdődött a város legnépszerűbb, három napos programsorozata. A térség országgyűlési képviselője azt kérte a Makóiaktól, hogy becsüljék meg a tehetségeiket, Tóth Gabi koncertjére több ezren voltak kíváncsiak.

Nagy Szabolcs – Makó

Délután a város és Magyarország zászlójának ünnepélyes felvonásával nyitották meg hivatalosan is a 27 éves makói Hagymafesztivált. A hagyományokhoz híven idén is volt lovaskocsis felvonulás, amelyen gólyalábasok is a jó kedvre és a szórakozásra hangolták az itt élőket, és persze azokat is, akik a fesztivál idejére érkeztek Makóra.

navigate_before
navigate_next

A polgármester arra emlékeztetett, több mint 320 éves múltra tekint vissza a városban a hagymatermesztés, ami világhírűvé tette a Makót.  – A termelők egy nagyon fontos döntést hoztak meg 320 évvel ezelőtt, amikor a szőlőskertek művelése helyett elkezdtek hagymát termeszteni. Ennek köszönhetően beszélhetünk a Hungarikummá vált makói hagymáról, amiről ma híres a város. Ez a fesztivál a hagyma ünnepe, és az újból felvirágoztatásának igénye is, amikor kulturális, gasztronómiai és szakmai programokkal is népszerűsítjük Makó büszkeségét – mondta Farkas Éva Erzsébet.

navigate_before
navigate_next

A térség országgyűlési képviselője a megnyitón fellépő fiatal tehetségeket látva arra kérte az itt élőket, becsüljék meg őket, mert a város kiemelkedési lehetőségét és jövőjét jelentik. – Az elmúlt három évben nagyon sokat tanultam a makói barátaimtól, ismerősöktől és a városvezetéstől is. Legfőképpen, hogy Makón van egy nagyon pezsgő kulturális, művészeti élet, ahol fantasztikus tehetségeket, fiatal gyerekeket lát az ember. Ebben a városban az a legértékesebb program, a legnagyobb esély és a jövő, amikor makói fiatalokat látunk a színpadon – fogalmazott Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy ezek a fiatalok itt találják meg a számításukat és a városban akarjanak maradni.

Lázár János szerint egy város fejlesztése soha nem lehet öncélú, a nyújtott szolgáltatások színvonalát, az élet minőségét, az életfeltételeket azért kell javítani, hogy érdemi dilemma legyen egy fiatal számára, hogy marad vagy megy. A 21. századi Makón pedig a siker fokmérőjének nem a fejlesztésre elköltött milliárdoknak kell lennie, hanem hogy ezek a fiatalok mit gondolnak a városról.

A Hagymafesztivál első napján is számos koncert várta az érdeklődőket, Tóth Gabi esti koncertjére pedig teljesen megtelt a főtér, az énekesnőre több ezren voltak kíváncsiak.

navigate_before
navigate_next