Kék hírek Térség

Hat kiló marihuánával érkezett

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a macedón állampolgárságú férfival szemben, aki 2017. januárjában nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére.

MH-kék hírek

A vádirat szerint az elkövető idén január 8-án, a délelőtti órákban, gépjárműjével a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az eljáró pénzügyőr tizenhét csomag, összesen mintegy hat kilogramm kannabiszt talált a gépjárműben elhelyezett zárt szekrényben. A vádlott által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 990 gramm volt, ami több, mint nyolcszorosával haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát. A férfi a kábítószert Macedóniában, Skopjéban vette át ismeretlen beszállítótól, azt Németországba kellett volna szállítania, 2000 euró  fuvardíj ellenében. A vádlott a szállításért előzetesen 200 eurót vett át.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségéről Szegedi Járásbíróság dönt.