Hírek Térség

Kiderült, miért nem mehetnek be a buszok a kendergyár területére

Ahogy korábban írtunk, az egyik helyközi busz nem megy be a nagylaki Gyártelep területére , helyette a 4431-es számú főút mellett lévő buszmegállónál várja az utasokat. A közlekedési társaság most válaszolt kérdéseinkre, s megerősítette, hogy nyitott a háromoldalú egyeztetésre.

Gajáta Fanni – Nagylak/Makó

A HungaroHemp Zrt. 2017. július 18-án éjfélig biztosította a Dakk Zrt. buszainak részére azt a magánterületet, ahol a járművek meg tudtak fordulni – tudtuk meg Mészáros Sándortól, a DAKK kommunikációs szakemberétől.

Mint ahogy korábban írtuk: a Gyártelepen élők szeretnék, ha visszakerülne a „Nagylak, Kendergyár” elnevezésű végállomás a menetrendbe, ugyanis akik buszra szeretnének szállni, át kell előtte kelniük a 4451-es számú főúton és a „Nagylak, Kendergyár bejárati út” megállóhelynél kell várakoznia.

A Dakk Zrt. válaszából kiderült, az 5190 [Szeged] – Makó – Apátfalva – Magyarcsanád – Nagylak regionális autóbuszvonalon közlekedő, „Nagylak, kendergyár” megállóhely kiszolgálását biztosító regionális autóbuszjáratok 2017. július 18-ig közlekedtek a Kendergyár területére történő betéréssel. A járatok a 4451-es számú úton lévő „Nagylak, Kendergyár bejárati út” megállóhely érintése után a Kendergyárat kiszolgáló szervizúton közelítették meg a „Nagylak, Kendergyár” elnevezésű végállomást, majd magánterületen lévő úthálózatot igénybe véve fordultak meg.

– A HungaroHemp Zrt. (KENDER-KÖTELÉK KFT.) a magánterületen lévő úthálózat igénybevételét 2017. július 18-án éjfélig biztosította a társaságunk által közlekedtetett regionális autóbuszjáratok részére. A magánterületen történő megfordulás akadályoztatása miatt – forgalombiztonsági szempontokat figyelembe véve – a „Nagylak, Kendergyár” megállóhely kiszolgálását biztosító regionális autóbuszjáratok 2017. július 19-én üzemkezdettől a 4451-es számú úton lévő „Nagylak, Kendergyár bejárati út” megállóhelyig közlekednek, azaz a Kendergyár területére nem térnek be – állt a levélben.

Továbbá megírták, a 4451-es számú út Nagylakot elkerülő szakaszának megépítésével kapcsolatban a „Nagylak, Kendergyár bejárati út” elnevezésű megállóhely várhatóan áthelyezésre kerül, ezért Locskai Zoltán polgármester részben a fentiek tisztázása, részben az elkerülő út miatti változások miatt háromoldalú egyeztetést kezdeményezett.

– Társaságunk nyitott a mindenki számára elfogadható megoldásra – fogalmazott a közlekedési társaság.