Makó színes

Dobostortával köszöntötték Mágori Istvánt

Régi ismerősként üdvözölték egymást Mágori István és Sánta Sándor települési képviselő. A 90 éves Pista bácsit a képviselő ma délután köszöntötte születésnapja alkalmából.

Gajáta Fanni – Makó

Mágori István már 8 éves korában megismerkedett a munka világával. Az ünnepelt elmesélte, bátyjával együtt libapásztorkodott az egyik Igási úti tanyánál – bár ekkor egy olyan lábsérülést szerzett, amely egy életre magával kellett vinnie. Pista bácsi fiatalként nemcsak sokat dolgozott, hanem tanult is. Ennek köszönhetően lett fémipari szakember, majd egykori MTH-ban lett szakoktató – innen ment nyugdíjba is.

Az ötvenes években ismerkedett meg feleségével, Ilonka nénivel. Két lánygyermekük született és négy unokának örülhetnek.

– Ilona is úgy volt, mint én: az édesanyjával ketten éltek, ahogy én is. Sokat jártam a házhoz, ahol a férfimunkát megcsináltam. 1957-ben esküdtünk meg, majd két lányunk született – tette hozzá Pista bácsi.

Az ünnepelt nemcsak sokat dolgozott, hanem zenélt is – ezt Sánta Sándor települési képviselő és egykori háziorvosa is megerősítette. Pista bácsi városi rendezvényeken is muzsikált: először tangóharmonikán, majd később szintetizátoron játszott. A zene mellett még sokat foglalkozott a virágokkal is, pár évvel ezelőtt díjat is kapott a várostól a színes kertjéért.

A 90 éves Mágori Istvánt Sánta Sándor köszöntötte otthonában. Az önkormányzattól dobostortát kapott, illetve Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi oklevelét is átvette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.