Hírek

Nem engedték felszállni, ezért baltával törte be a villamos ablakát

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki májusban, Szegeden, a nála lévő baltával beverte az egyik közlekedő villamos ajtaján lévő üveget. Fotó: police.hu

MH-kék hírek

 A vádirat szerint az elkövető idén május 28-án, a kora délutáni órákban az egyik villamosmegállóban várakozott, miközben magánál tartott egy tompa élű, nyéllel együtt ötvenegy centi hosszúságú, emberi élet kioltására alkalmas baltát, amellyel a megálló vaskorlátját több alkalommal ütögette. A vádlott a megállóba érkező villamosra fel akart szállni, a villamosvezető azonban ezt nem engedte, közölte a vádlottal, hogy csak becsomagolt baltával szállhat fel a járműre, majd a villamos ajtaját becsukta és tovább indult. A megállóban álló vádlott ekkor az elhaladó villamos egyik ajtajára a nála lévő baltával ráütött, ami miatt az ajtó üvege betört. A vádlott ezután a helyszínről elsétált. A vádirat szerint a villamosban mintegy negyvenhatezer forint összegű kár keletkezett, a villamoson tartózkodó utasok közül senki sem sérült meg, ugyanakkor a vádlott magatartása kihívóan közösségellenes, riadalmat, megbotránkozást keltő volt.

 A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség többszörös és különös visszaesőként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő férfit. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.