Hírek Térség

Helyben lesz a gyógyszertár Magyarcsanádon

Mintegy 100 millió forintból épül egészségház Magyarcsanádon. A modern egészségügyi komplexumban az orvosi és védőnői rendelés mellett patikai is megtalálható lesz. A helyiek már várják a beruházás végét.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Jelentős beruházás zajlik Magyarcsanádon: a belügyminisztériumi támogatásnak és TOP-os pályázatoknak köszönhetően olyan modern egészségház épül a községben, amelyben egy helyen lesz az orvosi és védőnői rendelés, illetve a gyógyszertár is. Utóbbi azért is fontos, ugyanis az orvosságokért másik településre kellett utazniuk a csanádiaknak.

Farkas János polgármester elmondta, a beruházás mintegy 100 millió forintból valósul meg és a lakosság már nagyon várja. A munkálatok jól haladnak.

navigate_before
navigate_next

– Mindenkinek felüdülés lesz, hogy nem kell egy másik településre átjárni gyógyszert, hiszen helyben meg tudja vásárolni a kívánt terméket – fogalmazott a település vezetője.

Ahogy már év elején megírtuk, a patikára már legalább 10 éve vár a lakosság. Ekkor dr. Abol-Hosn Hussein háziorvos is megerősítette, hogy régi vágyuk valósul meg ezzel a szolgáltatással. Jelenleg a Fő utca 40. szám alatt folyik az orvosi rendelés. Várhatóan ősszel adják át az egészségházat.