Színes Térség

A csodadoktor is rendelt a 10. szülinapon

Tánccal, tréfával, énekkel és zenével tarkított ünnepi műsorral ünnepelték ma délután a Kisréti Otthon 10. születésnapját.

Korom András – Aranysziget

Csizmadiából lett csodadoktor is rendelt – a közönség nagy derültségére a Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon Kisréti Otthon ma délutáni 10. születésnapi ünnepségén. Az otthon szabadtéri sátrában bátran rajzolta a betegeknek a receptet, mígnem nyakába nem kapta a lábát a feleségével együtt, miután az uraság hívta, hogy gyógyítsa meg. A vidám jelenetet a közönség nagy derültségéra adták elő az otthon színjátszó csoportja adta elő.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepség legelején azonban először Drubináné Fodor Katalin intézményvezető idézte fel számokkal is az elmúlt évtizedet, kiderült, például, hogy annyi adag ételt fogyasztottak a Kisréten élők, amennyiből háromszor jól ehetne lakatni a szegedieket, s az épület folyosói takarítói 10 év alatt a felmosóval itt háromszor akkora távolságot tettek meg, mint amennyire Csongrád fekszik Londontól. Murányi László települési képviselő pedig felidézte azt, hogy ez az otthon kis híján nem Csongrádon épült fel, s csak a megyei közgyűlés tervét sikerült megváltoztatni, többek közt azzal, hogy Csongrád ingyen adott telket az otthon számára.

A műsort konferáló Veres Mária pedig elárulta, hogy az itt élők és dolgozók számára a szeretet a legfőbb közös kapocs. Az ünnepi táncos, zenés műsorban az otthonlakók kápráztatták el a közönséget.

Vargáné Szántai Andrea fejlesztő pedagógus, mentálhigiénés munkatárstól megtudtuk, ez a mai tulajdonképpen a második születésnapi ünnepség volt, hiszen egyet már tartottak a múlt héten. Azt a nagy érdeklődés miatt kellett ma megismételni .