Kék hírek Ország-világ Térség

Újraélesztettek egy férfit a rendőrök Csanádpalotánál

Magyar rendőrök mentették meg annak bolgár férfinak életét a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen, akinek megállt a szíve. A férfit a román mentőhelikopter szállította kórházba.

MH-Csanádpalota

A feleségével utazó bolgár állampolgár tegnap 17 óra körül lett rosszul, az átkelőhely ellenőrzési vonalától mintegy 100 méterre. Az asszony ekkor segítséget kért. A magyar rendőrök közt szolgálatot ellátó Jártass Tamás c. r. főtörzsőrmester és Szalai Henrik c. r. főtörzsőrmester – mint képzett elsősegélynyújtók – azonnal a helyszínre siettek.

Közben a szolgálatirányító parancsnok kérte a román kollégáit, hogy értesítsék a mentőszolgálatot. A járműhöz érve a rendőrök látták, hogy a férfi fuldoklik és a teste rángatózik. A légutait szabaddá tették, addigra azonban már nem lélegzett. Azonnal megkezdték a szívmasszázst, melynek hatására a férfi keringése megindult és magához tért. A román mentőhelikopter megérkezéséig a magyar rendőrök a beteg mellett maradtak, állapotát felügyelték. A férfit 17 óra 32 perckor átvették a román mentősök, akik miután állapotát stabilizálták, kórházba szállították.