Kék hírek Térség

80 millió értékű marihuánát dugott a kocsijába

55 csomagban összesen 40 kiló marihuánát rejtett a kocsijába az a férfi, aki szerdán akart belépni Magyarországra. A 80 milliós szállítmánnyal csak a határállomásig jutott.

MH-kék hírek

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 21 éves montenegrói állampolgár ellen. A férfi még pénteken délután jelentkezett belépésre személyautójával Röszke Határátkelőhelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat során a jármű alvázába rejtve kábítószer-gyanús anyagot találtak. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gépkocsi bűnügyi szemléje alkalmával a jármű alváza és a környezetvédelmi tálca között elrejtve 55 csomagban összesen 40,160 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.

navigate_before
navigate_next

Fotó: police.hu

A nyomozók a montenegrói állampolgárt elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Vele szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.