Makó Színes

Kosárnyi adományt gyűjtött a makói Vass Ádám

Egy országos felhíváshoz kapcsolódva gyűjtött tanszereket a makói Vass Ádám. Az adományokkal rászoruló iskolás gyerekek tanévkezdését szerette volna megkönnyíteni.

Szabó Anita – Makó
Mintegy 100 tárgyat, köztük füzeteket, tolltartókat, mappákat, ceruzákat, vízfestéket, temperát gyűjtött Vass Ádám (24), aki egy országos kezdeményezéshez csatlakozott:

– Felfigyeltem a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet felhívására. Ebben rászoruló gyerekek tanévkezdését szerették volna megkönnyíteni úgy, hogy az iskolatáskájukat mindenféle hasznos holmival töltik tele. Kedvet éreztem a megvalósításhoz, ezért a legnagyobb közösségi oldalon kezdtem a két héten át tartó akcióba – mondta a fiatalember, aki az egyik makói cégnél dolgozik operátorként.

Vass Ádám, az ajándékok és Horváth János igazgató.

Megkereséséhez sokan csatlakoztak, sőt segítője is akadt, Bárdos József személyében. Személyesen látogattak el minden adományozóhoz és köszönték meg a felajánlásokat. Az összegyűjtött taneszközöket, Ádám maga vitte el a makói Szent István Egyházi Általános Iskolába, ahol egykor ő volt diák.

– Annak idején engem is segített az intézmény, és nagyon jólesett. Ezért gondoltam arra, hogy most én próbálok a magam módján támogatni másokat – avatott be a szép gesztus hátterébe, és azt is elárulta, korábban is megvalósított hasonló akciót, legutóbb karácsony ajándékozott meg időseket. – Az idén is tervezek valami hasonlót, mert nagyon jó érzés másoknak örömet szerezni – mondta Ádám.
Horváth János igazgató megköszönte a kosárnyi adományt és biztosította a volt tanítványt arról, hogy a jövő héten a szép célnak megfelelően gondoskodik a szétosztásáról.