Hírek Térség

Emberbarát az apátfalvi önkormányzat

Az apátfalvi képviselők jeles bizonyítványt állítottak ki magukról a legutóbbi ülésük egyik döntésével.

Korom András – Apátfalva

Az utóbbi idők egyik leghumánusabb döntése az apátfalvi képviselő-testület legutóbbi ülésén született, amikor megszavazták, hogy térítésmentesen szállítja szegedi gyógykezelésre az önkormányzat autója a a tíz esztendeje agyvérzést kapott Herczeg Lászlót.

A még csak most 45 esztendős helybéli férfi 90 százalékos egészségi károsodást szenvedett, tolókocsiba kényszerült. Szegeden gyógykezelik, de a családnak nincs autója, busszal pedig nem egyszerű Apátfalváról Szegedre, majd onnan hazamenni, ráadásul ez hatalmas anyagi terhet is ró rájuk.

Herczegék mindezek miatt levélben kérték az önkormányzat segítségét. Keddi ülésükön a képviselők úgy határoztak, hogy ameddig szükséges a gyógykezelés, Herczeg Lászlót otthona és a szegedi egészségügyi intézmény között az önkormányzat gépkocsija térítésmentesen szállítja.

Ez nem az első eset, hogy segítenek rajta. Nemrégiben jótékonysági koncertet szerveztek Herczeg László javára Mátó Mátyásné tanítványai és a Borbély András Band. A helyi templomi hangversenyen résztvevőktől 208 ezer forint gyűlt össze, melyet szintén Herczeg László rehabilitációjára fordítanak.

Herczeg Lászlóról egyébként annak idején lemondtak az orvosok, s az egész életét újra kellett kezdenie. A kezelési és utazási költséget az ápolási díjból, a családi pótlékból és a nyugdíjból finanszírozták eddig. S bár évvel ezelőtt az önkormányzat már egyszer segített nekik, de ez a pénz már elfogyott.  Lászlóhoz logopédus, gyógytornász, gyógymasszőr is jár, ők minimális összeget kérnek azért, amiért újra beszélni és járni tanítják.