Hírek Makó színes

Elmosta az eső a Patai téri nap végét

Kibabrált a rossz idő azzal a több száz emberrel, aki jól érezte magát a városrész napján. Szerencsére csak a program vége maradt el. A polgármester a Honvéd program előrehaladásáról is beszélt az itt élőknek.

Nagy Szabolcs – Makó

– Megmondom őszintén, nekem a legtöbb fejtörést az okozta, hogy sikerül-e kibékülni a mai napra az égiekkel – fogalmazott Hadik György az esőfelhők gyülekezése láttán. Nap közben szerencsére még minden rendben volt, tette hozzá, a gyerekek és a felnőttek is tudtak szórakozni egy kicsit.

– Két héttel ezelőtt még azt mondták, hogy egész nap zuhogni fog, ezért aztán az egész nap programját felforgattuk, és Luigi-t, a sztárfellépőnket jóval előrébb szerveztük. Kora estig szerencsénk is volt, akkor azonban menthetetlenül megérkezett az eső, és emiatt össze kellett pakolni, amit nagyon sajnálok – tudtuk meg a képviselőtől.

A városrész napját az önkormányzat 250 ezer forinttal támogatta, de saját képviselői alapjából hozzájárult a programokhoz Hadik György is. A gyerekeket számos program, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogató bohóc is várta, és volt aszfalt rajzverseny is. A felnőtteket koncertekkel és bemutatókkal szórakoztatták, egy külön sátorban pedig a Honvéd program részleteiről is lehetett kérdezni.

– A következő 36 hónap célja, hogy egy összetartó közösséget formáljunk, mire megkezdődhetnek az infrastrukturális fejlesztések. Elkezdődött a városrész rendbetétele, amely nagyon sokáig el volt maradva. A legfontosabb, amit én a közösségi házon és az utak, járdák kijavításán kívül kiemelnék, az a tehetséggondozás. Már az óvodás kortól el kell kezdenünk a felzárkóztatást és az integrálást, hogy az itt élő gyerekek is tovább tudjanak tanulni, és jó szakma legyen a kezükben. – mondja Gilingerné Ráday Krisztina, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A város polgármestere is egy fontos bejelentéssel érkezett az itt élőkhöz a Honvéd programmal kapcsolatban.

– A Csongrád Megyei Közgyűlés éppen tegnap döntött arról, hogy megvalósulhassanak az infrastrukturális beruházások is. Ennek eredményeként 2020. július 31.-ig el kell készüljön az a járda és útfejlesztés, illetve a közösségi ház, amely a városrészben élők számára is rengeteg kulturális programot nyújthat majd – tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet.

Este hat órára már minden összeesküdött a szórakozás ellen, így a szervezők az egyre erősebben szemerkélő esőben pakolni kezdtek. Előtte azonban szerencsére még volt arra idő, hogy a rajzversenyen rész vevő gyerekeknek átadják az ajándékokat.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.