színes Térség

Ingyen szűrték a földeákiak egészségét

Díjmentes egészségszűréseket végeztek a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ma délelőtt Földeákon. Többek között érszűkületi rizikóvizsgálaton, vércukorszint és koleszterinszint mérésen vehettek részt a falubeliek.

Báthory Anikó – Földeák
– Elkezdődtek az őszi települési szűrések, ma 8-tól 12 óráig Földeákon várjuk a községben élőket – tájékoztatott Túri Lilla prevenciós nővér. – Vércukor- és koleszterinszint mérést, testsúly, testmagasság és testtömegindex meghatározást, érszűkületi és csontsűrűség rizikóvizsgálatot, prosztata megbetegedésre rizikó szűrést és anyajegyvizsgálatot végzünk, beutalóval pedig mammográfiai szűrésen is részt vehetnek az érintett nők. Akiknél valamilyen elváltozást észlelünk, azt a háziorvoshoz irányítjuk. A térségre egyébként a magas vérnyomás, a magas testzsírszázalék és testtömegindex jellemző leginkább – mondta az Egészségfejlesztési Hivatal munkatársa.

navigate_before
navigate_next

A legtöbben igyekeztek minél több szűrést elvégeztetni, így volt ezzel Koska Ferencné is. – Minden vizsgálaton részt veszek, nagyon fontosnak tartom, hogy rendszeresen ellenőriztessük egészségi állapotunkat. Hatvan év fölött már sokan küzdünk például szív- és érrendszeri problémákkal, ezért az ismerőseimet is buzdítom, hogy jöjjenek el a prevenciós vizsgálatokra. A családom is fontosnak tartja a megelőzést, a lányom is rendszeresen részt vesz a szűréseken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.