Külföld Makó Sport

Panyor Krisztina fantasztikusat futott a Francia-Alpokban

Makó futónagykövete az 55 kilométeres, 3500 méteres szintkülönbségű, a Francia-Alpokban rendezett versenyen három hegyet is megmászott végig szakadó esőben és a sárral is megküzdött.

Korom András – Makó

8 óra 35 perc 48 másodperc alatt teljesített az 55 kilométeres távot a Chamonix-Mont Blancban tegnap rendezett futóversenyen Panyor Krisztina, aki a nők közt 35., korcsoportjában a 28.helyen végzett.

– Ez a verseny nem hivatalos világbajnokságnak számít, így nagyon erős a mezőny. Az nem tudom, hogy összesen hány nő indult, de összesen 1500-an indultak ezen a távon, s ha a férfiakat is beleszámoljuk, a 292. lettem – mondta. Krisztina hozzátette, hogy a verseny mostoha időjárási körülmények között zajlott, már a startnál eleredt az eső és 5 órán át erősen szakadt, hogy a végére csendesüljön. Eleinte ez nem zavarta, majd felvette az esőkabátját. Az egyik 2000-res csúcson pedig jeges hullott, s ott nagyon fázott. Ráadásul a terep sem volt a legideálisabb, ugyan mondták neki, hogy lesz egy kis sár, de az meglehetősen folyósnak és csúszósnak bizonyult az amúgy köves-sziklás terepen.

Panyor Kriszta Argentiere-i áthaladás

Közzétette: Lőrincz Olivér – 2017. augusztus 31.

Panyor Krisztina a második hegy után, az Argentiere-i áthaladásnál.

– Számomra a táv utolsó egyharmada volt a legnehezebb, két hegyet is meg kellett mászni, ezeknél még nem volt semmi bajom, de a harmadikra való felfutás már szétszedett, azaz megviselt. Száraz időben legalább fél órával hamarabb érek a célba.

Krisztina nagyon elégedett az eredményével. Hozzátette, 10 magyar indult ezen a távon, vele együtt 9-en értek be, s őt csak az abszolút profi Németh Csaba előzte meg közülük 6 óra 10 perces idővel.

– Terepfutok már egy ideje, de eddig ez volt a legkeményebb versenyem, pedig indultam már hosszabb távon is. Camonix-ban három 2000 méternél is magasabb hegyre is fel kellett futni.

A célban.

Krisztina, akit a versenyre való kijutásban Makó és a ContitechFluid is támogatta, az idén már nagyobb versenyen nem indul, de jövőre ismét szeretne megbirkózni a Francia-Alpokkal.

2 Responses

  1. Szuper! Szívből gratulálunk Makó futónagykövetének. Szép volt Krisztina!

Comments are closed.