Hírek Makó

Elismeréseket osztottak a JAG évnyitóján – Rója István videón üzent

530 diák kezdte meg a 2017/2018-as tanévet a József Attila Gimnáziumban. Az intézmény több pályázatot is beadott erre az évre, illetve fontos célkitűzésük, hogy még több végzős diák kerüljön be valamelyik felsőoktatási intézménybe.

Gajáta Fanni – Makó

Martinuszné Korom Gabriella megbízott igazgató nyitotta meg a 2017/2018-as tanévet a JAG-ban. Idén összesen 115 új tanuló került az iskolába az ötödik és a kilencedik évfolyamba. A megbízott igazgató köszöntőjében elmondta, nagyon sok újdonságot rejt magában a tanév, hiszen két beadott EFOP pályázat elbírálására várnak, megújul a JAG weblapja, valamint néhány új, a mindennapi életet érintő változtatást is bevezetnek. Folytatódik a diákok tanulás módszertani képzése, új menzarendszert alakítanak ki és több korábban az intézményben tanító kolléga is visszatér a diákok legnagyobb örömére.

Martinuszné Korom Gabriella beszédében azt is kiemelte, tavaly a végzős diákok 81 százaléka jutott be valamelyik felsőoktatási intézménybe. A statisztika szerint változatos helyekre jelentkeztek az érettségizők, hiszen a közgazdasági-, mérnöki-, informatikai-, egészségügyi-, mezőgazdasági- és tanári szakok mellett többen művészeti pályát választottak.

Az iskola és a megbízott igazgató célja is az, hogy idén is sikeresek, eredményesek legyenek a diákok. Szeretnék, ha a felsőoktatásba bejutott tanulók száma tovább növekedne és alsóbb évfolyamon tanulók is jó hangulatban, céltudatosan kezdenék meg az új tanévet.

Az évnyitón Rója István videóüzenetét is lejátszották. A pedagógus testnevelést és földrajzot fog tanítani ebben az évben. A diákoknak azt üzente, legyenek céljaik, amiket meg tudnak valósítani. Elismeréseket is átvehettek az eredményen gyerekek. Első alkalommal adták át a Stenger Gizella Díjat: ezt a tavaly végzett Faludy Olívia vehette át.

navigate_before
navigate_next

A Pro Humanitate verseny idei győztese a 11. A osztályos Varga Kristóf lett. A kuratórium döntése alapján 60 ezer forint pénzjutalomban részesült. A második helyet az 5. A tanulója, Bihari Krisztina Blanka szerezte meg, míg a harmadik helyezett Fritsch Zsófia, a 10. C osztály diákja lett. Jó tanulmányi eredményükért jutalmaz kapott Németi Zsófia, Loós Dominik és Németi Bálint is.